Fords retningslinjer for bruk av cookies

Hos Ford bruker vi teknologier som cookies (informasjonskapsler), piksler og lokal lagring for å gjøre våre nettsider enklere å bruke og for å tilpasse innholdet slik at det blir relevant for deg. Denne veiledningen er laget for å forklare hva cookies er; hensikten med de som brukes på Fords nettsider og hvilke alternativer du har for å kontrollere eller slette dem – hvis du ønsker å gjøre det.

Den handlingsansvarlige er etter personopplysningsloven (§ 2 4), den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke hjelpemidler som skal brukes. Ford Motor Norge AS ved administrerende direktør er behandlingsansvarlig, men kan ved intern instruks delegere oppgaver til ansatte i bedriften.

Det rettslige grunnlaget for innsamling av opplysninger er samtykke, med mindre annet er spesifisert.

De opplysninger som samles inn er kontaktdata for kunder som ønsker å oppnå kontakt med Ford Motor Norge eller noen av våre autoriserte forhandlere. F.eks. om de ønsker prøvekjøring, opprette en profil under MyFord systemet eller lignende. Opplysningene vil i hovedsak begrense seg til navn, kontaktdetaljer og annen informasjon som er relatert til Fords biler; opplysninger som oppgis av den kunde eller person som besøker vår nettside. Det er selvfølgelig frivillig å oppgi slik informasjon og systemet er slik innrettet at det vil anmode om riktig samtykke, særlig gjelder det siste for visse aktiviteter, som å bestille prøvekjøring.

Ingen personopplysninger vil bli distribuert utenfor Ford Motor Norge, våre autoriserte forhandlere og vårt morselskap i EU. Alle innsamlede opplysninger vil bli behandlet, arkiver og slettet i overenstemmelse med norsk rett og fra mai 2018 etter GDBR, som fastsetter felles Europeiske regler for behandling av personopplysninger.

Den registrerte kan kreve innsyn, retting og sletting av personopplysninger etter de regler som til enhver gjelder i Norge.

For dette nettsted vil norsk rett gjelde. Verneting i første instans, vil være hjemtinget til Ford Motor Norge AS.

Ford Motor Norge AS er et heleid datterselskap av en rekke selskap eid av Ford Motor Company i USA. Selskapet har omfattende sikkerhetsrutiner rundt all sin datavirksomhet.

Henvendelser kan rettes til ford.no, ved administrerende direktør. Selskapets riktige postadresse er: Ford Motor Norge AS, postboks 514, 1411 Kolbotn.

Hva er en cookie?

Nesten alle nettsider bruker cookies. En cookie er en liten fil som en server laster ned på din personlige datamaskin (PC) eller mobil når du besøket et nettsted. Neste gang du bruker samme enhet og kommer tilbake til nettsiden, sjekker PC-en din om den har en cookie som nettstedet gjenkjenner. Hvis den har en slik cookie, kommuniserer den med nettsiden og setter nettsiden i stand til å lese informasjonen den inneholder. Dette gjør det mulig for nettsiden å gjenkjenne at nettleseren har blitt besøkt tidligere og, i visse tilfeller, kan endre innholdet som vises for å gjenspeile dette.

Informasjonskapsler er tillatt etter ekomloven som trådte i kraft den 1. juli 2013, jfr. § 2 -7b. Ønsker du å administrere denne informasjonskapselen, finner du opplysninger om det på Nettvett.no

Du finner mer informasjon om cookies på:



Hvilke cookies bruker vi?

Cookies som brukes på denne nettsiden er kategorisert nedenfor.

Kategori 1 – “Helt nødvendige” cookies

Disse cookies er avgjørende for at du skal bevege deg rundt på nettsiden og bruke dens funksjoner, slik som å få tilgang til sikre områder på nettsiden. Uten disse cookiene, kan tjenester du har bedt om, som handlekurv eller e-betaling, ikke leveres.


Helt nødvendige cookies

CookieBeskrivelse av cookien
ASP.NET_SessionId Brukes av .NET-rammeverket for å spore økten
cookieBanner Brukes til å spore om cookie-banneret skal vises eller ikke til en bruker som allerede kan ha sett dette
cookieConfig Brukes for å huske produktene dine som er lagt til ønskelister bare innenfor økten din


Kategori 2 - “Ytelses”-cookies

Disse cookies samler inn informasjon om hvordan våre gjester bruker nettsiden. For eksempel kan vi få vite hvilke sider gjestene våre besøker oftest, og om de får feilmeldinger fra nettsider. Disse cookies samler ikke inn informasjon som identifiserer en gjest. All informasjon som disse cookies innhenter, samles opp og er derfor anonym. Den brukes kun til å forbedre hvordan nettsiden vår virker.


Ytelses cookies

CookieBeskrivelse av cookien
AMCV_*AdobeOrg Brukes til å identifisere en unik besøks-ID som kan brukes av Adobe Experience skytjenester
AMCVS_*AdobeOrg Brukes som et flagg som indikerer at økten har blitt initialisert for bruk i Adobe Experience skytjenester
s_cc Brukes til å avgjøre om cookies er aktivert for anonyme Adobe Analytics ytelsesovervåking
s_cp_pers Brukes til å samle inn og fortsette detaljene fra den siste e-postkampanjen en bruker klikket gjennom til siden fra Adobe Analytics ytelsesovervåking
s_fid Oppretter en anonym og unik besøks-ID-backup for brukeren der Adobe c_vi-cookies ikke kan settes på grunn av tredjepartsrestriksjoner for Adobe Analytics ytelsesovervåking
s_p_s_prop8 Brukes til å samle inn og fortsette trafikkilde-type som refererte brukeren for Adobe Analytics ytelsesovervåking
s_p13_pers Brukes til å samle inn og fortsette interne kampanjekoder fra interne linker innenfor nettsiden for Adobe Analytics ytelsesovervåking 
s_sq Brukes til å samle inn informasjon om linkene som brukeren har klikket på for anonym Adobe Analytics ytelsesovervåking
s_suite Brukes til å samle inn Adobe rapport-ID vedrørende den nettsiden som brukeren ser på
s_vi_* Oppretter en anonym besøks-ID med dato og tidsstempel for å identifisere unike besøkende for Adobe Analytics ytelsesovervåking
v_starting Brukes til å indikere starten på et besøk for å fange opp hvor brukeren kommer fra


Kategori 3 - “Funksjonalitets”-cookies

Disse cookies lar nettsiden huske de valgene du tar. Dette kan inkludere ditt brukernavn, språk eller det området du befinner deg i og gi mer detaljerte og personlige egenskaper. For eksempel kan en nettside være i stand til å gi deg lokale værmeldinger eller trafikknyheter ved å lagre området du befinner deg i, i en cookie. Disse cookies kan også brukes til huske endringer du har gjort vedrørende tekststørrelse, fonter og andre deler av nettsider som du tilpasser.

De kan også brukes til å gi deg tjenester du har bedt om, som å se på en video eller kommentarer på en blogg. Den informasjonen som samles inn av disse cookies kan anonymiseres og kan dermed ikke spore din søkeaktivitet på andre nettsider.


Funksjonalitets cookies

CookieBeskrivelse av cookien
check Brukes av Adobe for å avgjøre om en gjest støtter cookies. Settes hver gang en gjest ber om en side.
lp_custom_id Brukes til å diskvalifisere brukere fra Adobe Target-tester
mbox Brukes av Adobe Target for å gi mulighet for å teste hva slags nettinnhold og hvilke tilbud som er mest relevante for besøkende på Fords nettsider. 
mboxEdgeCluster Brukes av Adobe Target for å gi mulighet for å teste hva slags nettinnhold og hvilke tilbud som er mest relevante for besøkende på Fords nettsider. 
optprg-popups-disable Brukes for Adobe Target for å begrense antall ganger/varighet på 15 min. en bruker ser de målrettede annonsene på nytt. 
optprg-visited-car-informations-v2 Brukes av Adobe Target for ny målretting av brukere som har forlatt B&P-reisen. Informasjon som brukes i den popup som vises.
popup_information Brukes for Adobe Target for å begrense antall ganger/varighet på 15 min. en bruker ser de målrettede annonsene på nytt. 


Kategori 4: Cookies for målretting/annonsering

Disse cookies bruker for å levere annonser som er mer relevante og passende for deg og dine interesser. De brukes også til å begrense antallet ganger du ser en annonse, i tillegg til å måle effektiviteten i annonsekampanjen. De plasseres vanligvis av annonsenettverk med nettsideoperatørens tillatelse. De husker hvilke nettsider du har besøkt, og denne informasjonen deles med andre organisasjoner, som annonsører. Ofte vil målrettede cookies bli linket til sidefunksjonaliteten som leveres av den andre organisasjonen.

Cookies for målretting/annonsering

CookieBeskrivelse av cookien
demdexBrukes for å tildele en unik ID til en gjest på siden slik at Audience Manager kan foreta grunnleggende funksjoner som identifisering av gjesten, ID-synkronisering, segmentering, modellering og rapportering for målrettingsformål
dextpRegistrerer sist gang Audience Manager foretok et datasynkroniseringsanrop med ID-leverandørens ID og tidsstempel for målretting
dpmBrukes til å registrere et anrop fra Adobe Audience Manager eller ID-tjenesten leverer data for synkronisering eller ber om en ID for målrettingsformål.
ev_sync_ddBrukes av Adobe for å linke anonyme analysedata inn i en besøksprofil og bidra til å levere en personlig opplevelse med nettsiden, reklame og annonsering.
everest_g_v2Denne cookien brukes av Adobe og viser informasjon om hvordan sluttbrukeren bruker nettsiden og eventuelle annonser som sluttbrukeren kan ha sett før besøk på nevnte nettside.
everest_session_v2Denne cookien brukes av Adobe og viser informasjon om hvordan sluttbrukeren bruker nettsiden og eventuelle annonser som sluttbrukeren kan ha sett før besøk på nevnte nettside.
ANSVARSFRASKRIVELSE

Fords politikk innebærer kontinuerlig produktutvikling. Vi forbeholder oss når som helst retten til å endre spesifikasjoner, farger og priser på modeller og utstyr illustrert og beskrevet i denne online-publikasjonen. Bilder kan også variere. Denne online-publikasjonen inneholder både originalt Ford-tilbehør så vel som en rekke produkter fra våre leverandører. *Omhyggelig utvalgte tilbehørsartikler merket med våre leverandørers varemerker kan ha ulike garantibetingelser. Detaljer om dette finnes via garanti-ikonet som vises sammen med hvert eneste produkt, eller hos din Ford-forhandler. Montering av tilbehør kan påvirke drivstofforbruket for din bil. Eier av Bluetooth® varemerke og logo er Bluetooth® SIG, Inc., og all bruk av disse merkene av Ford Motor Company er under lisens. iPhone/iPod varemerke og logo tilhører Apple Inc. Andre varemerker og handelsmerker tilhører sine respektive eiere.